Awareness through the bodyawareness through the body

Karin van der Plas

Al sinds 2014 wordt Yoga Nidra (gebaseerd op Swami Sathyananda Saraswati) voor Kinderen in Nederland gegeven door Karin van der Plas.
Opgeleid door Aloka en Joan heeft zij jarenlang Yoga Nidra zelf ervaren, om het vervolgens toe te passen in het werken met kinderen.
Karin heeft een professionele achtergrond in de richting van persoonlijke groei en het onderwijs (lichaamsgerichte therapie (kinderpraktijk), leerkracht, bewegend onderwijs en trauma therapie-NARM).

 

 

Aloka Marti - Joan Sala

Joan Sala en Aloka Marti, 'creators' of Awareness through the Body - ATB zijn beiden van origine uit het Spaanse Catalonië. Al tientallen jaren wonen zij in Auroville  (Zuid-India).
Yoga Nidra (gebaseerd op Swami Sathyananda Saraswati) is door Aloka Marti en Joan Sala aangepast aan de behoeften en ontwikkelingsfasen van kinderen.
Al ruim 20 jaar is het een belangrijk onderdeel van hun werk met kinderen en tieners.
Iedere zes weken krijgen de leerlingen (5-16 jaar) een Yoga Nidra sessie.
Vanuit India reizen zij regelmatig naar Europa en de VS om trainingen te geven.

Hun ruime ervaring heeft geresulteerd in een opbouw, waarin soms beweging leidt naar de uiteindelijke bewegingsloosheid!
Aloka heeft een professionele achtergrond in de danswereld en heeft daarnaast specialisaties in o.a. yoga nidra, sensory awareness, Tai Chi en Aquatic Bodywork. Joan (fysiotherapeut) is breed gespecialiseerd in met name natuurgeneeskunde, shiatsu, Taoïsme, verschillende oosterse vechtsporten en is practitioner Somatic Movement Education.